Interaktív foglalkozások

Interaktív foglalkozások

Különleges, maradandó élményt nyújtanak a hozzánk látogató gyermek- és ifjúsági csoportoknak interaktív foglalkozásaink, melyeken a korosztályoknak megfelelő játékokon keresztül ismerkedhetnek meg kastélyunkkal, az Esterházy családdal, a főúri élettel és a barokk korral.


Ajánlatunk óvodás és alsó tagozatos csoportoknak

A foglalkozások a báb- és drámajáték elemeit ötvözve nyújtanak élményszerű múltba nézést, miközben a gyermekek jelenkori ismereteinek rögzítéséhez, bővítéséhez, rendszerezéséhez adnak játékkal motivált segítséget. A közös interaktív játék közben készült tárgyak, bábok hazavihető emlékei lesznek a felejthetetlen kastélylátogatásnak.

 

Nyitva van az aranykapu

 

Eldorádó

Eldorádó

 

Úri muri

 

Vitézkedő


Egy mesebeli kastély és környéke csodás vidék: délceg tornyok, szép, íves kapuk, cakkos kőfalak. Mindezt közösen alkotjuk meg a résztvevő gyerekekkel! De ha már ilyen fantasztikus kastélyunk van, arra vigyáznunk is kell, meg kell óvnunk a törököktől! Rövid vitézi képzés után felpattanunk saját készítésű paripáinkra és megmutatjuk az ellenségnek a játékos magyar virtust! „Szálljon vígan magyar ének, csatára fel, hős vitézek! Haj, haj, hajrá!”

 
                                                                     Ajánlatunk felső tagozatos csoportoknak

A pápai Esterházy-kastély épülete, termei a barokk világáról tanúskodnak. A nagyobb gyerekeknek ajánlott foglalkozás betekintést nyújt a kor fűúri életformájába, segít a tanulmányaik során szerzett ismeretek rendezésében, élményszerű rögzítésében.

 Cikornya és pomádé

A grófi pár arra kíváncsi, hogy a tisztelt vendégsereg tagjai közül kik a barokk kor legrátermettebb ismerői, tudorai. Ezért nemes versengést szerveznek, ahol is a résztvevők két csoportban mutathatják be tudásukat játékos feladatokon keresztül a barokk életről, képzőművészetről, zenéről, öltözködésről, táncról.

Időtartam: beöltözéssel 50 perc