Salvador Dalí – Welcome into my brain

 
Salvador Dalí – Welcome into my brain

 
Különc, lázadó, festő, író, rendező, szobrász, tervező, ez csak néhány fogalom arra, hogy írhatnánk le közelebbről a sokoldalú tehetséget és kivételes művészt, Salvador Dalít. Számos képességgel és legalább annyi különböző arccal rendelkezett. A 20. század legbefolyásosabb művészei közé tartozik és a szürrealizmus egyik meghatározó alakja.

2017. április 1. és október 31. közt a pápai Esterházy-kastélyban életre kel Salvador Dalí szürreális világa. A kiállítás középpontjában Dalí az Isteni színjátékhoz készített illusztrációi állnak. 100 színes metszeten mutatja be a keresztény nyugati kultúra egyik meghatározó könyvét a 14. századból. Ugyanakkor más műveihez mérten rendkívüli mélységű bepillantást enged különleges gondolat- és érzelmi világába.

A „Welcome into my brain” (Üdvözöllek az agyamban) címmel megrendezett kiállításon még megtekinthetők Dalí a Le Tricorne c. spanyol balladához, „Az öreg halász és a tenger” c. kisregényhez, valamint a világirodalom további klasszikusaihoz készült illusztrációi is.