Interaktív foglalkozások

Interaktív foglalkozások

Interaktív foglalkozások foglalkozások

Különleges, maradandó élményt nyújtanak a hozzánk látogató gyermek- és ifjúsági csoportoknak interaktív foglalkozásaink, melyeken a korosztályoknak megfelelő játékokon keresztül ismerkedhetnek meg kastélyunkkal, az Esterházy családdal, a főúri élettel és a barokk korral.


Ajánlatunk óvodás és alsó tagozatos csoportoknak

A foglalkozások a báb- és drámajáték elemeit ötvözve nyújtanak élményszerű múltba nézést, miközben a gyermekek jelenkori ismereteinek rögzítéséhez, bővítéséhez, rendszerezéséhez adnak játékkal motivált segítséget. A közös interaktív játék közben készült tárgyak, bábok hazavihető emlékei lesznek a felejthetetlen kastélylátogatásnak.

 

Nyitva van az aranykapu

 

Eldorádó

Eldorádó

 

Úri muri

 

Vitézkedő


Egy mesebeli kastély és környéke csodás vidék: délceg tornyok, szép, íves kapuk, cakkos kőfalak. Mindezt közösen alkotjuk meg a résztvevő gyerekekkel! De ha már ilyen fantasztikus kastélyunk van, arra vigyáznunk is kell, meg kell óvnunk a törököktől! Rövid vitézi képzés után felpattanunk saját készítésű paripáinkra és megmutatjuk az ellenségnek a játékos magyar virtust! „Szálljon vígan magyar ének, csatára fel, hős vitézek! Haj, haj, hajrá!”

 
                                                                     Ajánlatunk felső tagozatos csoportoknak

A pápai Esterházy-kastély épülete, termei a barokk világáról tanúskodnak. A nagyobb gyerekeknek ajánlott foglalkozás betekintést nyújt a kor fűúri életformájába, segít a tanulmányaik során szerzett ismeretek rendezésében, élményszerű rögzítésében.

 Cikornya és pomádé

A grófi pár arra kíváncsi, hogy a tisztelt vendégsereg tagjai közül kik a barokk kor legrátermettebb ismerői, tudorai. Ezért nemes versengést szerveznek, ahol is a résztvevők két csoportban mutathatják be tudásukat játékos feladatokon keresztül a barokk életről, képzőművészetről, zenéről, öltözködésről, táncról.

Időtartam: beöltözéssel 50 perc

 

A Gróf Esterházy Károly Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásai a kastélyban
Esterházy-kastély és Kastélypark

 
Manók a kastélyban

Verses- zenés összeállítás manós történetekből. A foglalkozás végén mindenki megalkotja manó figuráját.
Időtartam: 60 perc. Ára: 850 Ft/fő
 

Az elvarázsolt kastély
A kastély lakói és a tóban élő manók között - amióta világ a világ- barátság volt. Történt egyszer, hogy az emberek elmentek és a gonosz varázsló beköltözött a kastélyba. A manókat bezárta a pincébe és ellopta tőlük az életet adó harmatcsepp nyakéket. A gyerekek feladata, hogy egy izgalmas nyomozás során megtalálják a nyakéket az ezüstszelencével együtt és kiszabadítsák a manókat varázsló fogságából.
Időtartam: 60 perc. Ára: 850 Ft/fő
 

„…vár állott…”- a pápai vár története
Cél, hogy a gyerekek megismerjék a pápai vár történetét játékos feladatok segítségével. Hét próbát kell kiállni annak, aki jó vitéz akar lenni……
Időtartam: 60 perc. Ára: 850 Ft/fő
 

Játék a parkban
A park jellegzetes növényeiről, a természetvédelem fontosságáról tanulunk és élményeinkről, ismereteinkről kis botanikus füzetet készítünk.
Időtartam: 60 perc. Ára: 450 Ft/fő
  

Felső tagozatosoknak és középiskolásoknak
helyszín: Esterházy-kastély

A nagyapa, az apa és az unoka
Az Esterházy család pápai ágának Ferencei  (I. II. III. Esterházy Ferenc) bemutatásával, kiknek jelentős szerepük volt Magyarország és Pápa városának XVII- XVIII. századi történelmében.
Időtartam: 60 perc. Ára: 850 Ft/fő


Szellemlány
Az árulásért mindenkinek meg kell fizetni? A foglalkozás segítségével megismerkedünk a XVII. századi Magyarország politikai viszonyaival és bepillantást nyerhetünk egy barokk grófnő életébe, megismerkedhetnünk a „legyezőnyelvvel”, a XVII. századi etikett és udvarlási szabályokkal, a kor öltözködési szokásaival.
Időtartam: 60 perc. Ára: 850 Ft/fő