Különleges, maradandó élményt nyújtanak a hozzánk látogató gyermek- és ifjúsági csoportoknak interaktív foglalkozásaink, melyeken a korosztályoknak megfelelő játékokon keresztül ismerkedhetnek meg kastélyunkkal, az Esterházy családdal, a főúri élettel és a barokk korral.

Ajánlatunk óvodás és alsó tagozatos csoportoknak

A foglalkozások a báb- és drámajáték elemeit ötvözve nyújtanak élményszerű múltba nézést, miközben a gyermekek jelenkori ismereteinek rögzítéséhez, bővítéséhez, rendszerezéséhez adnak játékkal motivált segítséget. A közös interaktív játék közben készült tárgyak, bábok hazavihető emlékei lesznek a felejthetetlen kastélylátogatásnak.

Nyitva van az aranykapu

A cifra palota kicsi grófnője ma bált rendez, melyre szeretettel vár minden arra járó fő- és egyéb rendű és rangú látogatót! De most még nagy a csend! Hát persze, hiszen mindenki készülődik a bálra, tollászkodik, cicomázza magát! Rengeteg ilyenkor a teendő! Mi is készülődünk, öltözködünk, szépítkezünk, táncleckét veszünk; s hogy végül igazi báli forgatagban pöröghessünk, foroghassunk, bábkészítés során elkészítjük a mulatozó vendégsereget is.

Eldorádó

A barokk korban is tudták, hogy az az ország, ahol már mindenki megfordult álmában, vágyaiban, az nem más, mint Eldorádó! “Sült libák és sült galambok szállnak ottan, mint a hangok, s ki megfogni lusta, gyáva, belerepülnek a szájába.” A vidám foglalkozáson ellátogatunk e mesés vidékre, bábokként elkészítjük lakóit és együtt mulatunk velük verssel, dallal, tánccal!

Úri muri

Hogy múlatták szabadidejüket a főurak egy barokk kastélyban? Természetesen mindenki a kedvenc elfoglaltságával. A grófnő a képzőművészetnek hódolt, a gróf úr vadászott, ügyességét, gyorsaságát fejlesztette, a bárói pár zenélt, táncolt…
A foglalkozáson az előbb említett izgalmas időtöltésekből kapnak ízelítőt és próbálhatják ki magukat benne a résztvevők: cikornyák rajzolása, ügyességi próbák, etikett és jelmezes tánc vár mindenkire!

Pallérozó

Érdekes, izgalmas kastélybeli élet volt a barokk korban. A főurak elegáns ruhákat hordtak, bálokat tartottak, de emellett bizony elméjüket is pallérozták, hiszen jártasnak kellett lenniük a világ ügyes-bajos dolgaiban. Ezen a foglalkozáson, úrfi és úrleány képző kurzusunkon, a résztvevők játszva nyernek bepillantást ebbe a különös, vonzó világba.

Vitézkedő

Egy mesebeli kastély és környéke csodás vidék: délceg tornyok, szép, íves kapuk, cakkos kőfalak. Mindezt közösen alkotjuk meg a résztvevő gyerekekkel! De ha már ilyen fantasztikus kastélyunk van, arra vigyáznunk is kell, meg kell óvnunk a törököktől! Rövid vitézi képzés után felpattanunk saját készítésű paripáinkra és megmutatjuk az ellenségnek a játékos magyar virtust! „Szálljon vígan magyar ének, csatára fel, hős vitézek! Haj, haj, hajrá!”

Ajánlatunk felső tagozatos csoportoknak

A pápai Esterházy-kastély épülete, termei a barokk világáról tanúskodnak. A nagyobb gyerekeknek ajánlott foglalkozás betekintést nyújt a kor fűúri életformájába, segít a tanulmányaik során szerzett ismeretek rendezésében, élményszerű rögzítésében.

Cikornya és Pomádé

A grófi pár arra kíváncsi, hogy a tisztelt vendégsereg tagjai közül kik a barokk kor legrátermettebb ismerői, tudorai. Ezért nemes versengést szerveznek, ahol is a résztvevők két csoportban mutathatják be tudásukat játékos feladatokon keresztül a barokk életről, képzőművészetről, zenéről, öltözködésről, táncról.
Időtartam: beöltözéssel 50 perc

Pacsuli és Paróka

Három fertályórányi izgalmas vetélkedés részese lehet az, aki a Pacsuli vagy a Paróka nevű kompánia tagjaként számot ad tudásáról, ügyességéről a grófi udvartartás tagjainak. A változatos kvízjátékban versengők játszva adhatnak számot ismereteikről és tovább fejleszthetik nagy tudományukat a barokk korról.

Vissza